Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bensårsbedragaren har häktats – lurade äldre på deras värdesaker

Polisen varnade i slutet av januari för en man i 25-årsåldern som utgav sig för att vara från hemtjänsten men i själva verket var en bedragare. Mannen ska ha stulit från personerna där han gjort hembesök och har nu häktats misstänkt för bedrägerier och försök till grov stöld.

Läs även: Polisen varnar för bedragare – lägger om bensår men passar på att stjäla: "Det är en yngre man i 25-årsåldern, välklädd och vältalig"

De senaste månaderna ska mannen ha lurat äldre i Jämtland och Västerbotten och han har nu häktats misstänkt för två fall av bedrägerier och ett fall av försök till grov stöld rapporterar SVT Västerbotten.

Häktningen skedde i fredags vid Lycksele tingsrätt. Mannen som är hemmahörande i Västerbotten är känd av polisen och det finns drygt 250 utredningsuppgifter på mannen sedan tidigare.

– Förhoppningsvis kan det faktum att mannen nu sitter häktad leda till att fler av dessa brott kan klaras upp, säger förundersökningsledaren Rickard Sundberg, till SVT.