Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berest klubb valde Tänndalen

De välkända Rosa Bussarna ser man sällan i Härjedalen. Men i helgen snurrade en sådan runt med 34 resenärer som var och en besökt minst 100 länder. Club 100 valde Tänndalen för sitt årsmöte.

– Jag tyckte det passade bra att åka hit. Det blev en lite annorlunda tripp och allt har fungerat alldeles utmärkt, sa Gert Ericsson från Ånge som fixade arrangemanget.

Naturligtvis kunde de inte hålla sig inom landsgränsen utan på lördagen drog de iväg till Röros. Visserligen var det ingen i gänget som kunde kryssa i ännu ett land i sina anteckningar då alla hade varit i Norge tidigare.

– Visst är det så, men å andra sidan var det bara någon enstaka som varit i Röros, det var en riktigt fin liten stad, sa Gunnar Mattsson från Göteborg.

71-åringen från västkusten var den i sällskapet som besökt flest länder. Hela 193 stycken. Detta innebär att han satt ner sina fötter i alla FN:s medlemsländer, utom ett.

– Men antalet länder kan man räkna på olika sätt. Jag har kvar Sydsudan, och planerar att åka dit i november.

Allt för att samla länder?

– Nja, visst blir det lite av en sjukdom att jag vill besöka alla länder. Men i grund och botten är det upplevelsen, resandet och se något annat som driver mig, sa Gunnar Mattsson.

Bakom ratten i den rosa bussen satt Eddie Gustin, ordförande i Club 100. Stockholmaren har varit i 190 av världens länder. Troligen Sveriges yngste mest bereste person med sina 40 år. Han hade som mål att besöka alla länder före sin 40-årsdag.

– Nej, så blev det inte. Jag har fortfarande några länder kvar, berättade Eddie

Han började resa på allvar efter en FN-tjänst i Bosnien på nittiotalet som gav lämpligt startkapital. Jobbet som chaufför på Rosa Bussarna har också varit god hjälp i jakten på nya länder.