Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berg anmäls till skolinspektionen

Det kraftigt minskade anslaget till läromedel och annat undervisningsmaterial i Bergs skolor blir nu ett fall för Skolinspektionen. En privatperson har gjort en anmälan och vill få den drastiska besparingen granskad.

Det är Lennart Lindgård, Oviken, som tidigare begärt en folkomröstning om skolorna i Berg, som gjort denna anmälan.

Det är uppgifterna om att kostnaden för läromedel och övrigt undervisningsmaterial nu inte får vara högre än 31 krona per elev och månad som gjort att han vill att Skolinspektionen ska göra en granskning.

– Den här anslaget blir inte större än 1 krona och 50 öre per elev och skoldag. Den summan räcker, enligt pedagoger och andra anställda inom skolan, knappast till för att kunna bedriva en undervisning överhuvudtaget. Och absolut inte för att kunna göra det med en kvalitet som uppfyller uppdraget från medborgarna, påpekar Lennart Lindgård.

Han vill därför att Skolinspektionen ska undersöka om kommunens agerande överensstämmer med gällande lag och de riktlinjer som gäller för skolan.

I den reviderade budgeten som kommunfullmäktige nyligen fastställde för verksamhetsnämnden minskades anslaget till läromedel med 1 miljon kronor till 483 000 kronor. Det är en minskning med två tredjedelar av det tidigare anslaget.

Anslaget till fortbildning för lärarna på 463 000 kronor ströks helt i den nya budgeten.