Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berg backar på resultatmålet

Samtidigt som kommunledningen i Berg signalerar för fortsatt hårda sparåtgärder tvingas man även backa på det resultatmål man satt upp för mandatperioden.

Det ursprungliga målet har varit ett resultat på i snitt två procent över mandatperioden. Men det målet ifrågasattes vid tisdagens fullmäktigemöte i Berg.
– Det är nog med problem att nå ett nollresultat, ansåg liberalen Gösta Nilsson.
– Jag inser att det blir svårt att genomföra och tar därför tillbaka den målsättningen, svarade kommunalrådet Lena Olsson (BE) och hänvisade till de försämrade skatteprognoser som kommunen fått sedan resultatmålet sattes.
I den inledande ekonomiska debatten kände sig centerns Torsten Medalen, ordförande i verksamhetsnämnden, på nytt motarbetad av kommunstyrelsen.
– Det är svårt att vara ordförande i en nämnd som hela tiden får sina sparförslag stoppade i kommunstyrelsen och fullmäktige, sade han.
Oppositionsrådet Karin Paulsson (S) gav sig också in i blockpolitiken och efterlyste en tydligare majoritetspolitik.
– Det är den otydliga majoriteten som är problemet. Ni måste visa en tydligare politik hela vägen och ha ert agerande i verksamhetsnämnden förankrat. Då slipper ni riskera avslag, ansåg hon.
– Vi i centern har inga problem med förankring. Problemet är att Bergspartisterna i nämnden ofta vill gå längre i sparfrågorna än sina kollegor i kommunstyrelsen som då stoppar våra förslag, kontrade Torsten Medalen.
Alla var dock överens om att den översyn som ny inletts av all kommunal verksamhet är bra.
– Vi välkomnar det arbetet som egentligen var vad vi ville satsa på i vårt budgetförslag som ni avslog, sade oppositionsrådet Karin Paulsson.
– Vi funderade redan då i dessa banor, men i motsats till er behöver vi ingen extra miljon för att klara det här jobbet, replikerade kommunalrådet Lena Olsson.