Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens fjällresa räddades

/

Fjällresan för barnen på skolan Djurgården i Svenstavik var nära att bli inställd på grund av det sparkrav som nu råder. Men bussbolaget KR-Trafik går nu in och räddar resan.

Annons

Efter kontakter med bolagets ägare Gunnar Sahlén ställs två bussar till förfogande mot en kostnad på ett par tusenlappar.

– Det här är en fantastisk lösning. Alternativet hade varit att vi föräldrar ställt upp för att skjutsa de omkring 85 barn som hade sett fram emot den här resan som nu skolan inte kunde betala den här gången, säger Torgny Brandvold, Vigge, som tillsammans med Pelle Thorell, Hoverberg, ligger bakom att busslösningen kom till stånd.

Trots att Torgny Brandvold är mycket glad över att bussbolaget på det här sättet räddat resan, är han kritisk till kommunens sparåtgärder mot skolan.

– Det är helt fel att barnen ska drabbas när kommunen måste spara pengar, säger han.

Kostnaden som blev 1 000 kronor per buss betalas nu ur den kassa som barnen och deras föräldrar själva sparat ihop till.

– Men det här blev ju ändå en otroligt billig lösning. Det viktiga är att barnen får sin fjällresa, säger Torgny Brandvold.

På tisdag bär det av till Vemdalen.

Mer läsning

Annons