Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De satsar på campingen i Rätan

/
  • Petra Karlsson, Jenny Lindblad, Katarina Nilsson, Henrik Nilsson, Dan Svensson och Martin Nilsson och deras barn satsar på framtiden och övertar Rätans Camping.

Trots skolhotet finns framtidstron i Rätan. Till sommaren får Rätans Camping nya ägare som har siktet helt inställt på att modernisera och bygga ut anläggningen rejält.

Annons

– Vi vill göra campingen mer barnvänlig och bland annat ordna ett ordentligt naturbad nere vid sjön. Vi räknar också med utöka antalet campingstugor och uppställningsplatser för husvagnar, berättar Martin Nilsson.

Tillsammans med sin sambo, sina syskon med familjer samt sin far Ola Nilsson, sågverksägaren i Handsjöbyn, är han en av de nya ägarna.

För 200 000 kronor har de köpt anläggningen av Rätans Idrottsförening som sedan 1985 drivit campingen med tillhörande bad.

Om campingen även i fortsättningen ska ha en badbassäng blir nu upp till byborna att avgöra.

Badanläggningen är i dag svårt nedsliten och behöver i så fall rustas upp ordentligt.

– Vi tänker ordna ett öppet hus där alla får komma med önskemål och förslag, berättar Petra Karlsson som kommer att ha hand om räkenskaperna i det nya campingbolaget.

– Vi vill visa att det finns framtidstro här i Rätan. Vi vill göra det här till ett paradis både för turister och ortsborna, säger Martin Nilsson.

1 juni öppnar de nya ägarna sin framtidssatsning.

Mer läsning

Annons