Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JO utreder bygglov i Berg

Justitieombudsmannen har inlett en utredning om ett bygglovsärende i Berg. – Det är upprörande hur detta ärende misskötts, skriver anmälaren.

Annons

Det kritiserade bygglovet gäller ändrad användning av en lokal där grannfastighetens ägare anser att beslut om bygglovet fattats utan att hans synpunkter respekterats.
Den klagande har i sin anmälan till JO även uppgett att det i beslutet angetts att grannar hörts utan erinran.
– Jag fick på omvägar höra att beslut tagits. Jag hade inte informerats om detta och har inte kunnat överklaga beslutet, skriver grannfastighetens ägare i sin anmälan.
Det aktuella beslutet har dessutom fattats på delegation av en av miljö- och byggnadskontorets tjänstemän.
Detta upprör också anmälaren.
– Ärendegången vid ett ärende som kräver grannars yttrande innebär att beslutet ska tas i nämnden, men så har inte skett här, skriver anmälaren som också åberopar en ej slutförd miljöutredning som rör det aktuella bygglovsärendet.
I anmälan riktas kritik mot kommunens miljö- och byggchef som inte anses ha tagit sitt ansvar som chef och sett till att det handlagts på ett korrekt sätt.
Justitieombudsmannen som nu inlett sin granskning har begärt in utredning och yttrande i ärendet från miljö- och byggnadsnämnden som senast 14 juli ska ha lämnat sitt svar.

Mer läsning

Annons