Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovikens skola säljs

/
  • I stället för att bygga om nedlagda Ovikens skola till förskola säljs den nu. Kommunen utreder en billigare lösning för förskolan.

Det blir ingen ombyggnad av Ovikens skola till förskola. I stället annonseras nu skolbyggnaden ut till försäljning.

Annons

I samband med att Ovikens skola läggs ned efter det här läsårets slut var det meningen att förskoleverksamheten i Myre skulle flyttas till skolan efter ombyggnad.

Prislappen på ombyggnaden hamnade runt 4,5 miljoner kronor och den kostnaden har nu i det ekonomiska läge som råder ansetts oförsvarligt hög.

– Därför har Bergs Hyreshus fått i uppdrag att sälja skolan. Bland annat kyrkan har visat intresse av att köpa fastigheten, bekräftar kommunchefen BrittInger Stein-Öhrnell.

Men innan en försäljning sker vill man se om det finns ytterligare intresserade köpare. Därför har Bergs Hyreshus nu annonserat ut skolbyggnaden och angett 15 juni som sista dag för intresseanmälan.

Hur kommunen ska lösa förskolans verksamhet i Myre och Oviken är i dagsläget inte klart.

– Vi tittar just nu på olika alternativ. Det kan exempelvis bli aktuellt att en del av verksamheten blir kvar i Myre och en del flyttas till lediga lokaler i Myrvikens skola. Men hur det här ska lösas utreds just nu. Jag förutsätter att den lösning vi till slut väljer blir betydligt billigare än att bygga om Ovikens skola, säger BrittInger Stein-Öhrnell.

Mer läsning

Annons