Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärerna i Näs tar strid om maten

/
  • Gunnar Johnsson och Helge Lundqvist i Näs-Hackås-Sunne PRO tar strid för att matlagningen på Hemgården i Näs ska bli kvar.

Nu tar pensionärerna strid för sin mat. I ett brev till kommunledningen i Östersund motsätter sig Näs-Hackås-Sunne PRO planerna på att ändra matlagningen på Hemgården i Näs.

Annons

– Förslaget känns helt bakvänt. I stället för att laga maten på plats till de boende på Hemgården ska maten lagas i Brunflo och köras ut till Näs. Vi kan inte förstå vitsen med att den varma maten ska transporteras och på så sätt även tappa sitt näringsvärde, säg_er Gunnar Johnsson, vice ordförande i PRO-föreningen.

, ordförande i föreningen, håller med.

– Det här kan vi inte acceptera, säger han.

I brevet till kommunledningen i Östersund ställer man den tänkta besparingen på maten till de äldre mot de många och dyra satsningar som görs i Östersund, exempelvis ombyggnaden av Stortorget och Storsjöbadet.

– Vi tycker det är fel att vi som bor i utkanten av kommunen alltid ska drabbas av besparingar. Satsningarna inne i Östersund är enormt dyra, men de äldre i utkanterna har ingen möjlighet att nyttja dessa, säger Gunnar Johnsson.

pensionärer som den senaste tiden hört av sig till PRO-föreningen och uttryckt sin besvikelse över hur kommunen tänker lösa mathållningen på Hemgården.

vi nu strid i den här frågan. Vi måste värna om de äldre som byggt dagens samhälle och inte bara spara in på kostnader för dessa, säger Helge Lundqvist.

Mer läsning

Annons