Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker hoppar av i protest

/

Vänsterns Alf Lundin lämnar nu sina uppdrag i verksamhetsnämnden och barn- och utbildningsutskottet. Han är kritisk till den politik som förs i dag i Berg.

Annons

– Min personliga inställning är att politiken i Berg i dag präglas av mottot "Makt korrumperar". Man sitter på sina revir trots att det missgynnar det uppdrag man har att utföra, säger han.

Som ett konkret exempel nämner han den oenighet som stundtals visats mellan verksamhetsnämnden och kommunstyrelsen, trots att båda ordföranden tillhör majoriteten.

Lösningen på det problemet anser Alf Lundin vara en sammanslagning av verksamhetsnämnden och kommunstyrelsen.

– Jag hoppas att det bildas en utökad kommunstyrelse med utskott och att det tydliggörs en majoritet i kommunen. I dag är det en katastrof när alla bara sitter och bevakar sina respektive revir.

Låsningen mellan verksamhetsnämnden och kommunstyrelsen anser han ha orsakat det han i dag upplever som stagnation i kommunen.

Därför väljer han nu att lämna sina uppdrag i verksamhetsnämnden och barn- och utbildningsutskottet.

Själv vill han inte beskriva sitt avhopp som en protestaktion utan väljer att kalla det ett behövligt generationsskifte.

Som sin ersättare vill han nämligen nominera Elinor Einebrant, Rörön.

– Det behövs nya människor och nya idéer. Elinor har deltagit i vänsterns mentorprogram och är även fackligt engagerad, säger Alf Lundin.

Själv kommer han dock att behålla sin plats i kommunfullmäktige i Berg och satsa vidare på landstingspolitiken.

– Där känner jag mig friare att föra den ideologiska debatten, säger han.

Mer läsning

Annons