Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedjesten om vindkraftsbeslutet: "Bästa julklappen"

– Det här var den bästa julklapp vi kunde få. Att man säger nej visar att demokratin fungerar och att man lyssnat på turismnäringen och alla som bor här i Gräftåvallen. Det säger näringsidkaren Rickard Svedjesten som är en av dem som gått täten i protesttåget mot den planerade vindkraftsparken.

Annons

Näringsidkaren Rickard Svedjesten är en av dem som gått täten i protesttåget mot den planerade vindkraftsparken.

Under resans gång har han varit mycket kritisk till kommunens låga profil i det här omdebatterade och kontroversiella vindkraftsärendet.– Kommunen har fört en mycket blygsam dialog med alla här, både näringsidkare och de 550 stugägare som uttryckt sin oro över vindkraftsplanerna. Under det senaste året har vi alla gått och väntat men det har varit helt tyst. Därför är det här beskedet att kommunstyrelsen avstyrker ansökan helt fantastiskt, säger Rickard Svedjesten.

Vad betyder det att vindkraftsparken nu av allt att dömas kommer att stoppas?– Det betyder att ett stort och tungt ok lyfts från våra axlar. Många har varit oroliga och börjat ge upp. Nu kan vi andas ut och fortsätta att driva verksamheterna och leva vidare i vår orörda miljö.Vad tror du hade hänt om kommunstyrelsen istället tillstyrkt ansökan?– Det hade blivit rena katastrofen för turismnäringen. Många har redan nu under den långa väntan på ett besked också övervägt att sälja sina stugor. Nu kan vi alla äntligen se framåt. Kommunens ställningstagande visar också att man tror på turismen och inser att det är en viktig basnäring i Berg, säger Rickard Svedjesten.

Annons