Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berge skadad – ÖIK värvar ny målvakt

Johan Berge har en spricka i hälen och blir borta tre veckor. Nu värvar Östersunds IK en ny målvakt för att täcka upp.

Det var förra veckan som Johan Berge fick en spricka i hälen som innebär runt tre veckors vila.

– Vi är inne i ett viktigt skede av serien där det är mycket kvar att spela om. Vi har fullt förtroende för Tim (Juel) och att han kan gå in och spela bra, men bakom honom ser det för närvarande lite tunt ut, säger sportchefen och A-lagstränaren Markus Åkerblom i ett pressmeddelande.

ÖIK värvar den tidigare Sundsvallsmålvakten Sammy Gustafsson, på ett kontrakt för resten av grundserien, med slutdatum 3 december.

– Vi vill vara på säkra sidan och har värvat Sammy på ett korttidskontrakt. Vi vill fortfarande ha två bra målvakter, säger Markus Åkerblom.

Gustafsson är ursprungligen från Närke och inledde sin karriär i Lindlöven. Efter några kortare inhopp i Örebros J20 och sedemera allsvenska lag, hamnade han 2010 i Kiruna i division 1 norra.

Sammy Gustafsson blev kvar två år i Norrbotten innan han hösten 2012 värvades av Sundsvall. Där blev det också två säsonger.

Fjolåret var extra bra eller vad sägs om en räddningsprocent på 93.7 i grundserien.

Med det som bakgrund är det lite konstigt att du inte fått kontrakt med någon klubb tidigare i höst?

– Ja, jag vet inte. Det har varit lite upp och ned och ingen klubb som det gått i lås med, svarar Sammy.

26-åringen har hållt i gång i Kovland och på senare tid i moderklubben Lindlöven. Under tisdagen gjorde han sin första träning med ÖIK och på söndag är det debut mot Örnsköldsvik.

– Det känns riktigt roligt. Skönt att få komma in i hetluften direkt, säger Sammay.

Hur ser du på resten av säsongen; vad är ditt mål?

– Jag vill spela på så hög nivå som jag kan. Det har alltid drivit mig.

Söndagens bortamöte med tedjeplacerade Örnsköldsvik har plötsligt blivit något av en nyckelmatch. Med halva grundserien spelad har nämligen ÖIK rasat ned under play off-strecket och behöver poäng.