Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergh: – Det är helt åt helskotta

Stjärnkusken Robert Bergh rasar över att Staffan Falk både kan vara huvudstarter på Solvalla och aktiv travkusk.
– Det är helt åt helskotta. Ingen i Allsvenskan eller i SHL dömer en kväll och spelar nästa kväll, säger Robert Bergh.

Det är efter måndagens uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks med How Amazing som känslorna svallar hos Robert Bergh.

Han bötfälldes för dålig anslutning bakom bilen med How Amazing. Ett beslut som han inte var nöjd med.

– Jag gjorde ingen flygande start utan tyckte att jag tajmade in bra. Jag pratade med måldomaren efter och han sa att huvudstarten Staffan Falk tog beslutet. Den som är måldomare och ytterst ansvarig vågar inte ens titta på händelsen. Domarna inom travet är så rädda för att stöta sig med varandra. Det är väl ingen linjedomare i fotboll som är sur för att huvuddomaren inte blåser när han vinkar. En domare kan göra fel och då rättar man till det, säger Robert Bergh.

Bergh pratade sedan med huvudstartern Staffan Falk och sa att han inte tyckte att det var okej att få böta.

– Falk sa då att han hade pratat med flera personer. Tydligen var han tvungen att prata med fyra- fem stycken och bland annat Björn Goop som tydligen höll med. Jag känner mig störd på både Falk och Goop.

Till Sportbladet säger Staffan Falk:

– Björn Goop var på banan så jag slängde ur mig Var jag för tuff nu? då svarade Björn något i stil med Nej, för sjutton. Han försökte på sig en fuling. Något mer sa vi inte till varandra.

Det svaret får inte Bergh på bättre humör.

– Hur säker var han på sin bedömning om han frågar var jag för tuff nu? säger Bergh.

Att Staffan Falk själv kör travlopp är ett problem tycker Robert Bergh.

– Om vi åker ihop i något i ett lopp där vi möts, är det då större risk att jag får böter kvällen efter när han är domare? Måste jag vara lite snällare med honom än andra? Och vad händer om jag råkar köra snävt mot honom i ett lopp? Tror folk att det är en hämnd för att jag fått böter av honom. Nej, så här kan vi förstås inte ha det, säger Robert Bergh.

Riskerar du inte att bli kallad gnällspik från vissa håll?

– Det hade man kunnat kalla mig om det är böterna som jag gnäller på. Jag fick för övrigt böter den här kvällen för snäv körning också och det var helt rätt. Det jag är störd på är hur det går till. Det är bra att det är folk som varit aktiva som finns bland domarna. Men det får inte vara folk som är aktiva. Jag tycker att det är för låg nivå att domare ska kunna tävla med oss aktiva, säger Robert Bergh.