Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergh i toppform – men hur är det med Adrian Chip?

Bergsåkers toppnamn Robert Bergh har haft ett enastående år så här långt.

Annons

Han har flera fina fransmän som har visat upp sig och varit enastående vassa för sin klass.

– Ja, absolut. Jag försöker hitta hästar med en fin exteriör, som är utvecklingsbara. De franska hästarna är kanske lite svårare mentalt, men det går många gånger få ut så mycket mera av dem. Det är även amerikanskt i blodet på de starka fransmännen numera vilket gett dem mera snabbhet. Det är mycket tuffare nere i Frankrike än här hemma och de bra hästarna räcker gott här.

Berghs franska hästar har i flera fall varit fullständigt överlägsna i klassen och vi kommer säkert att höra talas mera om många av dem framöver. Sinou Madrik och Real De Rabut är två färska exempel.

I Jämtlands Stora Pris sitter han bakom en av favoriterna, Adrian Chip, som är lite svårbedömd.

har det strulat lite med och jag ligger lite lågt, men det ser bra ut på papperet här och han har absolut en flexchans.

känns jättefin hemma och bör vinna ett sådant här lopp. Jag trodde på seger inför V75 senast och det är en toppchans. Vi kör barfota bak igen.

har gjort ett par bra lopp i skymundan och från innerspår är jag optimistisk. Hon är startsnabb så jag tror på bra chans att hålla ledningen. Barfota runt om.

har jag inte riktigt koll på formen för dagen.

kändes jättefin senast och galopperade då vi letade lucka. Jag bedömer att han är klart starkare i år och tycker att det ser intressant ut. Jag kan inte Kolgjinis häst, men tycker att min skall räknas. Han är så pass bra att han mycket väl kan gå till årgångsfinal i något större lopp senare i år.

gjorde ett bra lopp inom V75 senast, är fin i form och klaffar det så tror jag att han segerstrider.

blev lite störd senast och hade nog varit trea annars. Han har öppna bra, är rätt så startsnabb och är säkert långt framme igen

kändes som en bra häst senast även om han inte var helt fräsch. Har stått över en månad nu och kan vara aktuell, även om jag inte vet något om dagsformen.

: kan jag inte uttala mig om.

brukar trivas bra i ledningen och det är inte så bra att vi får dåliga spår varje gång. Här får vi köra lite easy, hoppas att det löser sig och han är inte helt borta.

fick ett omöjligt lopp senast, men det är ingen fel på formen och med tempo är det en outsider.

hängde på bra senast, men är bäst på kort distans och det blir svårt att vinna från bakspår.

var jag oerhört nöjd med senast och jag tycker att han har vuxit till sig rejält i år. Jag nöjd med spåret och han tål att göra en hel del jobb själv. Jag vet inte hur det taktiska upplägget blir. Han har bara ett lopp i kroppen och är lite svårbedömd i sammanhanget, men det klart han ses med chans.

gjorde ett topplopp senast, men det är tuffare emot nu och han får kriga om fina pengar.

har varit oväntat bra i de två senaste starterna. Han är komplett, distansen är ett klart plus och han räknas tidigt. Barfota runt om igen.

var blek senast och faktum är att hon har gjort tre starter på Solvalla och har floppat varje gång. Vi hittar inga fel och hoppas att hon är bra igen. Hon duger bra om hon är lika vass som vid segrarna. Vi provar för ledningen, men jag vet inte om vi klarar av att svara ut Rogers häst.

är ytterligare en av mina fina franska hästar. Det här rör sig om en jättebra 3-åring som har lite mera amerikanskt i blodet. Jag har riktigt stora förhoppningar på honom nu och framöver!

– och är strukna.

Mer läsning

Annons