Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergh visade musklerna i Östersund

Robert Bergh har stallet i toppform.
I Östersund blev det en trippelseger på V64.
– Det är skönt att lyckas följa den plan man har med hästarna, sa en nöjd Robert Bergh.

Det är nu de penningstinna travloppen börjar på allvar och Robert Bergh värmde upp inför kommande storhelg på Solvalla med en trippelseger i Östersund.

Han vann de tre sista V64-loppen med Across The Fields, Bro Viking och Kiss Me Kemp.

Allra mest imponerade Kiss Me Kemp.

– Hon blev lite väl pigg i sista kurvan när jag ryckte huvan så jag var tvungen att ta det lite lugnt på upploppet. Hon ska ju starta Diamantstoets final på lördag, sa Robert Bergh efter den överlägsna segern.

Blir du bättre som kusk också när hästarna är i så bra form?

– Några procent gör det nog. Jag känner ju att jag kan lita på hästarna.

Han lovade också att komma med många hästar till trippeltravet på Östersundstravet om tre veckor.

– Jag kommer med två fulla bussar. Om Nahar startar i Jämtlands Stora Pris går ju inte att svara på nu, men jag har flera andra. Amaru Boko är en som jag planerar att starta här, sa Robert Bergh.

Efter trippelsegern satte han sig vid en hage på stallbacken och var med i telefonen när elitloppsförsöken lottades. Nahar fick åttonde och därmed sämsta tänkbara spår.

– Jag är väl inte jättenedslagen. Han är så bra att vi kan ta oss till final ändå, sa Robert Bergh.

Enda hemmahäst som vann lopp under söndagstävlingarna var Sunday Morning efter en bra styrning av Linnea Björk i Wångens Examenslopp.