Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergman nia på OS-banorna

Favoriterna sköt bort sig när världscupen i skidskytte startade om i Whistler, utanför Vancouver.

Annons

Carl Johan Bergman blev med en niondeplats i distansloppet bäste svensk på nästa års OS-banor.

Vann gjorde överraskande fransmannen Vincent Jay som därmed tog sin första världscupseger. 23-årige Jay, som tidigare som bäst varit tia i världscupsammanhang (jaktstarten i Hochfilzen i januari), var själv förvånad över segern.

– Det var en perfekt dag. Det är första gången i hela mitt liv som jag sköt fullt, säger han till Internationella skidskytteförbundets hemsida.

– som i VM drogs med slängar av en förkylning – svarade för två bom och slutade på nionde plats, dryga minuten efter segraren.

”Bra tävling utan att göra det perfekt”, ”Hade lite oflyt och fick åka själv hela tävlingen. Ingen att hänga på och ingen som kan hjälpa till att hålla farten”, skriver Bergman om loppet på sin blogg.

Tysken Daniel Böhm blev tvåa i tävlingen, medan amerikanen Jeremy Teela slutade trea. Inte heller de hade tidigare stått på pallen i världscupen.

Mattias Nilsson (tre bom) blev näst bäste svensk på tolfteplats. Övriga svenskar hamnade långt ner i resultatlistan. Jörgen Brink blev 45:a, junioren Fredrik Lindström 48:a, David Ekholm 56:a och Magnus Jonsson 74:a. (TT)