Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergs kommun har flest beviljade arbetstillstånd i länet - så ser det ut kommun för kommun

Enligt statistik från Migrationsverket för 2017 har man beviljat 70 arbetstillstånd i Bergs kommun för medborgare i länder utanför EU som vill arbeta i Sverige. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

En person från ett land utanför EU kan få ett arbetstillstånd i Sverige om personen har blivit erbjuden ett arbete i Sverige sedan tidigare. Det går inte att få arbetstillstånd för att komma till Sverige och söka arbete, skriver Nyhetsbyrån Siren med hänvisning till Migrationsverket.

Den kommun i Jämtlands län som har beviljat flest arbetstillstånd under 2017 är Bergs kommun med 70 stycken. Att jämföra med exempelvis Östersund som har beviljat 5 arbetstillstånd under samma period.

Totalt i Sverige har det beviljats 13 390 arbetstillstånd mellan åren 2010-2017. Den största yrkesgruppen i landet under 2017 är IT-arkitekter, systemutvecklare och testledare med totalt 3 455 arbetstillstånd.

Här är listan för samtliga kommuner i Jämtlands län: