Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berit lugnare än befarat

Det har blåst kraftigt på flera platser i länet under natten, en hittills utan större skador.

Annons

– Såväl flyget som tågen går enligt tidtabell och vi har inga skador inrapporterade hittills, säger vakthavande polisbefäl August Knutsson i Östersund.

Elnätet rapporteras ha störningar hos Eons kunder i Strömsundstrakten där 2200 abonnenter på lördagsmorgonen var utan ström. Även i Ragunda och Krokom finns abonnenter som saknar el på lördagsmorgonen.

Värre är det i Västernorrland där omkring 3000 hushåll är utan el för närvarande.

SOS Alarm i Östersund intygar att Berit ännu inte inneburit några problem för dem. Vägverket har däremot varit ute på vissa vägar och rensat bort omkullblåsta träd. Bland annat på E45 söder om Hammerdal.

Enligt Smhi ska blåsten fortsätta under lördagen. I sin prognos skriver de att ett stormoväder just har dragit in över Norrlandsfjällen med täta snöbyar och ger även ordentligt blåsigt väder öster om fjällen men där inga stora nederbördsmängder väntas.