Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bernt Ward

Pappa, Bernt Ward, Getåsen, har lämnat oss.

Bernt var en arbetskarl utöver det vanliga. Från morgon till kväll ville han ha nåt för händerna. Alltid var det något på gården som behövde göras.

Vindfällen skulle tas om hand, veden på vedbacken klyvas, träning och skoning av travhästar, stängsling för kor och hästar, mjölkning, plöjning, såning, slåtter samt plantering och röjning i skog, både på egen mark och som anställd.

Ja, många var sysslorna som han gjorde med mycket stor livsglädje. Bernt kände verkligen en glädje i att få arbeta. Om det regnade, snöade eller blåste spelade ingen roll, han jobbade lika bra i solsken som i skitväder. Han spred ett gott humör och en skön energi runt i kring sig.

Ibland kan man undra om hans dygn var längre än 24 timmar. Bernt var inte sen att hjälpa andra när det behövdes. Om det gällde en bångstyrig häst eller snöskottning spelade ingen roll han ställde upp, så var det, det visste man. När problem uppstod så tog han sig tid att lösa dem med stort tålamod och kluriga lösningar.

Bernt var en känd travprofil i länet. Med sin nordsvensk, Forin Brage, skördade han flera fina segrar runt om i landet. De två hade många härliga timmar tillsammans. Ibland var det i segrarringen men den största tiden bestod av träning och åter träning under ett ömsesidigt förtroende.

Ovalla travbana låg honom varmt om hjärtat. De ideella timmar han lagt ner där är svårräknade. Här träffade han människor med samma brinnande intresse för travhästar som han själv. Under många år har han varit en eldsjäl i Ovikens travklubb och var en så kallad Spindel i nätet under alla travlopp och i allt annat som skulle fixas på och i kring banan.

Tillsammans med livskamraten Berit fick de sönerna Tomas och Johan, som såg till att han även fick barnbarn att dela livet med. De närmaste hade alltid en stor plats i hans hjärta. Deras hem och gård stod alltid öppen för vänner och bekanta med "gofika" och kaffe.

Att vara stark och tålmodig var Bernts starkaste sidor. Det hade han nytta av när sjukdomen inte längre gick att stoppa. Hans goda humör var obrutet ända tills han somnade in på gården i Getåsen med hjälp och stöd av de närmaste.

Vi saknar honom och minns med glädje och värme.

Johan och Tomas med familjer