Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bert drog upp en jättelax

Nu har Bert Sjödin landat en jättelax igen.
Bjässen vägde 20,6 kilo
– Det var en sensation. Folk stod runtomkring och jublade, berättar Bert.

Fångsten är ett nytt personligt rekord. För 20 år sedan drog Bert Sjödin upp en lax på 20,3 kilo. Den finns uppstoppad i affären på Frösön.
Fångstplatsen är, nu som tidigare, Grong i Namsos. Närmare bestämt hos Anders och Nina Seem och deras laxcamping. Där har Bert Sjödin fiskat i 35 år.
Bert kom till Seem gård strax efter lunch på onsdagen. Som den otålige storfiskare han är gick han nästan omedelbart ut med spö och två metmaskar.
Så här berättar han om rekordfångsten:
– Jag kände på en gång att det var en bjässe. Den gick 150 meter rakt ut i älven. Den var så stark och det gick så fort att rullen brände mot fingrarna. Sen hoppade laxen och jag trodde den gått förlorad. Men med mycket halande och vickande fick jag den mot land så vi kunde dra upp den. Det tog en hel timme att landa den och under tiden hade det samlats mycket folk omkring mig. Det blev applåder och gratulationer. Det var en sensation.
Nina Seem som är Bert Sjödins värdinna talar med värme om sin svenske gäst:
– Han har verkligen gjort sig förtjänt av sin rekordlax.
Vad händer med den nya rekordfisken. Ska den ersätta den tre hekto lättare i butiken?
– Jag vet inte, funderar Bert. På storleken skiljer det ju inte så mycket.