Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bert Karlsson vill starta asylboende i Åre

Den rikskände företagaren Bert Karlsson är intresserad av att starta tillfälligt boende för asylsökande i Åre kommun.

Bert Karlsson har redan asylboenden i Hagfors, Filipstad och Skara. Men han är intresserad av att öppna runt 15 stycken till, bland annat i Härnösand, Sundsvall och Åre kommuner, skriver Dagens Samhälle.

ÖP ringer Bert Karlsson för att få veta mer om planerna i Åre.

– Det är inget som är aktuellt just nu, säger han.

Handlar det om en fastighet i Åre by eller någon annan stans i kommunen?

– Det vill jag inte gå in på. Nästa vecka vet jag mer, säger Bert Karlsson.

Genom bolaget Jokarjo AB har Bert Karlsson skickat in flera anbud till Migrationsverkets senaste upphandling om tillfälliga boenden för asylsökande. Jokarjo fick tilldelning för samtliga sina anbud.

Men det är inte säkert att Karlsson får avtal för alla boendena, skriver Dagens Samhälle, eftersom behovet av platser varierar och att Migrationsverket skriver korta avtal.

Dessutom är hela upphandlingen överklagad till förvaltningsrätten, bland annat av Bert Karlsson själv. Han hävdar att många av aktörerna är oseriösa.

Under 2013 blev omsättningen för Jokarjo ungefär 50 miljoner kronor, enligt Karlsson, skriver Dagens Samhälle, varav knappt 40 miljoner från asylverksamheten. Det är oklart hur stor vinsten blev.

– Det blir ett bra överskott, det sticker jag inte under stol med, säger Bert Karlsson till Dagens Samhälle.