Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beska piller i Hackås

Hackås Teaterverkstad bjuder på en tvättäkta teaterfest på det vackra föreningshuset. Ett förväntansfullt sorl råder i den långa kön och det är fullsatt dagen till ära.

När vi äntrar spellokalen ser vi en imponerande och mångbottnad scenografi av Malin Svelander och när aktörerna gör entré är de klädda i några av de mest fantastiska kostymer jag någonsin sett på en scen i Jämtland. Maud Hedén är en genial kostymskapare och här har hon fått fria tyglar.

Handlingen i kvällens föreställning följer gängse normer när det gäller Molière, det är ett ständigt intrigerande, komplotter och förväxlingar. I just denna är det härligt att se alla starka, listiga och intelligenta kvinnoroller överlista männen stup i kvarten.

Anders Hedén gör en fullständigt fenomenal tolkning av den inbillade sjuke, hans minspel är obetalbart men imponerar stort gör hela ensemblen. Alla förtjänar ett extra omnämnande men jag vill passa på att ge en eloge till regissörerna Lena Hagstedt Sergel och Karin Riddar för ett mycket fint jobb.

Hackås Teaterverkstads betydelse för byn ska nog inte underskattas att döma av publikens jubel och komplimanger efter föreställningens slut.

Jag är tämligen övertygad om att jag precis sett en av Sveriges mest kompetenta och vältrimmade amatörföreningar och det finns fortfarande chans på biljetter till kommande föreställningar men de lär gå åt, så otroligt bra som det här är. Åk och se.

----------------------------

RECENSION: Den inbillade sjuke

Hackås teaterverkstad med Anders Hedén mfl, premiär

Betyg: 5