Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked krävs om återvinningsstationen

Mörsilborna kan inte sortera papper och glas eftersom det inte finns någon återvinningsstation. Nu kräver Thomas Hägg (S) att kommunen aktivt arbetar för att frågan ska lösas.

Det är drygt ett halvår sedan återvinningsstationen i Mörsil försvann. Det var Förpackning- och tidningsinsamlingen, FVT, som tog bort den. FVT ska hitta en ny plats för stationen. Tills en ny sådan är på plats får Mörsilborna frakta papper, kartonger och glas till Järpen eller Mattmar där närmaste återvinningsstationer finns.

Enligt Thomas Hägg, som själv bor i Mörsil, är befolkningen rejält irriterad på denna situation.

Nu vill han att Eva Hellstrand (C) ska svara på hur Åre kommun arbetar med frågan. Han vill också ha svar på när Mörsilborna kan förvänta sig en ny återvinningsstation.

I en interpellation till kommunalrådet skriver han att situationen kanske inte är något större problem för dem som har egen bil, men för andra innebär det förmodligen att man i stället slänger allt i soporna. Det är inte bra miljömässigt och inte heller för den personliga ekonomin, menar han.

Han påpekar att han känner till att det är förpackningsindustrin som har ansvaret för återvinningsstationerna och att inget kan lösas utan att de får en tomt anvisad.

Thomas Hägg påpekar dessutom att Socialdemokraterna vid ett flertal tillfällen har mejlat till tekniska chefen för att få svar på frågor om återvinningsstationen, men svaren har uteblivit.