Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Hopcutt opererad igen – borta till januari – men stannar i ÖFK

Oturen har förföljt ÖFK:s Jamie Hopcutt. Han räknade med att vara tillbaka efter skadan i slutet av säsongen. Nu har han drabbats av ett rejält bakslag och blir borta flera månader till. Men fansen kan glädja sig ändå: han blir kvar i klubben.

Han har bara hunnit spela 24 minuter i allsvenskan. I seriepremiären och Östersunds FK:s första allsvenska match någonsin kom Jamie Hopcutt in efter 58 minuter, och fick lämna planen efter 82. En olycklig landning gav lagets snabbaste stjärna ett dubbelbrott på skenbenet.

Det har gått fem månader nu. Hopcutt har hunnit fylla 24 och han har tränat hårt för att komma tillbaka i matchskick till de sista omgångarna av årets serie. Men drömmen om en relativt snabb återkomst grusades för några veckor sedan.

– De plattor som sattes in för att stabilisera benet i början orsakade smärta. Nu har han fått ta bort dem, säger tränaren Graham Potter.

Plattorna sattes på skenbenet vid den första operationen, ganska snart efter seriepremiären mot Hammarby, för att skynda på läkprocessen. Hopcutt hade börjat träna med laget vid sidan om rehaben och det såg ut att gå rätt väg. Men smärtan som orsakades av de inopererade plattorna var så allvarlig att han tvingades söka specialisthjälp. Resultatet av det blev operation.

– De sitter ju på ett ställe där man inte har så mycket som skyddar. Kroppen kunde inte anpassa sig så han opererades i förra veckan, säger Potter.

Nu är prognosen en helt annan än den var i början av rehabiliteringstiden. Det är bara att glömma seriespel den här säsongen.

– Vi har inget tidsschema för vi vill inte trycka på för hårt nu men vi räknar med att han är tillbaka till försäsongsstarten i januari.

Potter menar att Hopcutt kan vara tillbaka tidigare än så, men det är inget klubben räknar med.

Ett positivt besked gömmer sig dock i det tråkiga beskedet. Hopcutts kontrakt med ÖFK sträcker sig fram till sista december i år och med tanke på situationen kommer han med största sannolikhet att bli kvar i klubben.

– Vi har snackat om det och det verkar inte vara några frågetecken. Det handlar egentligen bara om en formalitet, att han ska skriva på. Han är en viktig person och spelare för oss, säger ÖFK-tränaren.

Hopcutt vilar just nu helt och hållet från aktivitet men kommer, när den värsta operationssmärtan har lagt sig, att sakteliga påbörja en ny rehabiliteringsperiod. Enligt Potter ska han dock vara vid gott mod.

– Han mår ändå bra och har en positiv attityd, med tanke på situationen. Dessutom är han en stark kille som hittar det positiva i allt och han rehabiliterar bra, säger Potter.

LÄS MER:

Hopcutts skada förbryllar – ÖFK tar hjälp av specialist

Jamie Hopcutt går sitt livs tuffaste match – fakirträningen ska ta honom tillbaka till elitfotbollen

Kindberg om prognosen för Hopcutt "Vi är oeniga"

Jamie Hopcutt har kastat kryckorna – nu börjar hans mödosamma väg tillbaka mot Allsvenskan

Se ÖFK-stjärnan lämna arenan – i kundvagn