Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut om dödsolyckan i Kramfors

Förundersökningen läggs ned:
Åklagaren lägger nu ned polisutredningen om nioåringen som avled efter att ha blivit påkörd på en parkering i Kramfors, skriver allehanda.se.

Annons

Åklagare Daniel Brodén har idag beslutat att lägga ner förundersökningen där en pojke dog efter att ha blivit överkörd av ett tyngre fordon.

”Jag kan inte styrka brott från chaufförens sida” säger Brodén.

Den nioåriga pojken avled natten mot måndagen 24 februari, efter att på fredagen, tre dagar tidigare, ha hittats, allvarligt skadad, på en parkeringsplats i Kramfors. Den nioåriga pojken ska, innan han tappade medvetandet, själv ha uppgett att han blev påkörd av en bil.

Polisen trodde att en lastbilsförare, en man i 60-årsåldern, var den som körde på pojken. Chauffören hörde själv av sig till polisen för att berätta att han varit på platsen. Några dagar senare var polisen övertygad om att det var den aktuella lastbilen som var inblandad i olyckan.

Utredningsmaterialet pekar på att det hela rör sig om en mycket ovanlig och tragisk olycka.

Se också intervjun med nioåringens mamma som ska utvisas och aldrig kommer kunna besöka sonens grav.