Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut om Lillänge skjuts upp

På torsdag skulle kommunfullmäktige i Östersund ha tagit beslut om tomtförsäljning och detaljplan för handel på "skogstomten" i Lillänge.

Men punkterna kommer inte tas upp på mötet.

Kjell Svantesson (S) är kommunfullmäktiges ordförande och han bekräftar att de två beslutspunkterna utgår från dagordningen.

– De lyfts ut tills vidare, säger han.

Varför då?

– Därför att AnnSofie Andersson har bjudit in partier till en diskussion. Det blir lite rådrum, för att se om man kan hitta en lösning.

Det var i förra veckan som AnnSofie Andersson (S) och Mona Modin Tjulin (S) i en officiell skrivelse bjöd in M, FP och C – i skrivelsen kallade för "handels-vänliga partier" – till en diskussion om handeln i Lillänge.

S föreslog att man skulle träffas på kommunfullmäktige 20 mars under förmiddagsfikat, och där bestämma tid och plats för ett djupare samtal.

Vem har tagit beslutet om att lyfta punkterna?

– Det har jag gjort, som ordförande. Jag har också rådgjort med presidiet – Lennart Ledin (FP) och Sven Hellström (C) – och vi är helt överens, säger Kjell Svantesson.

Var kom initiativet ifrån?

– Jag hade tänkt ta initiativet själv, eftersom S hade bjudit in till en diskussion, men det var någon som hann före mig. Jag kommer inte ihåg om det var AnnSofie Andersson eller Mona Modin Tjulin.

Handlar det här om att S hade riskerat att bli nedröstade på fullmäktige?

– I och med att man har bjudit in till diskussion, så är det inte konstigt att lyfta punkterna. Då kan man diskutera med alla partierna tillsammans i stället för att bara köra på.

Men alla partier är ju inte inbjudna?

– Nej, men några.

Så när kan besluten komma upp igen?

– Det vet jag inte. De här partierna måste först diskutera och jag vet inte vad det kommer att ge. Men vi har ju ett par fullmäktige till under våren, säger Kjell Svantesson.

ÖP har sökt både AnnSofie Andersson och Mona Modin Tjulin, men inte lyckats nå dem.