Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Beslutet är inte fattat ännu

I dag lagar kökspersonalen på Parkskolan 1 000 luncher varje skoldag. Snart kan köket vara ett mottagningskök.

Annons

– Beslutet är inte fattat ännu, säger Birgitta Månsson, chef för Matproduktion.

I dag jobbar tre personer i köket på Parkskolan. De gör varje dag cirka 1 000 skolluncher – till den egna skolans elever och till elever på Storsjöskolan, Lillsjöskolan, Odenslundsskolan samt till förskolan Lillgården.

Köket är en del i Matproduktion och personalen lagar maten efter en bestämd matsedel med bestämda recept.

– Matsedeln är densamma för alla kök inom Matproduktion, maträtterna och dagens sallad ska vara samma. Och sedan gör vi fyra olika sallader till, säger kokerskan Hildur Keller.

– Vi lagar 67 procent av det som finns på matsedeln själva.

Hildur Keller har, liksom Birgitta Månsson, arbetat inom Matproduktion i 26 år. Båda tycker att det är bra att Matutredningen gjorts och saken utretts eftersom det behövs kunskap hos såväl politiker som föräldrar till skolbarn. De är också eniga om att matkvalité är ett stort begrepp som innefattar allt från bra råvaror och näringsriktighet till den miljö där maten ska ätas.

– Men det känns bra att man kommit så här långt, speciellt med dagens debatt om skolmaten. Sedan får vi se hur det blir, säger Birgitta Månsson.