Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besökarna får plantera på Allbergs utställning

I dag är det vernissage på Galleri S med MalinMatilda Allberg och hennes nya utställning ”Växande”.

MalinMatilda Allberg har alltid varit väldigt intresserad av att odla, men det var först när hon kom på att odla faktiskt betyder kultur som idén till utställningen kom.

– Jag har jobbat med projektet ”Lycka” sedan 2000. Då har jag inte haft växter med, men odlande har med lycka att göra. Men jag har inte sett det förut och inte använt det i min konst, förklarar hon.

Till utställningen var det tänkt att hon bara skulle använda sig av grafiska blad, men eftersom det var 15 år sedan hon jobbade med den tekniken senast gick det inte riktigt som hon tänkt sig.

– Jag misslyckades säkert elva gånger innan det lossnade ordentligt. Då hann jag inte göra all den grafik jag tänkt göra så jag målade och gjorde en film i stället. Det har jag gjort förut så det gick snabbt, säger MalinMatilda Allberg.

Målningarna är av både olja och akryl. Och förutom det har MalinMatilda även gjort emaljer och en film. Filmen är en timelapse som hon har klippt ihop med material lånat från Youtube.

En del i utställningen är interaktiv där besökarna får delta genom att plantera ett solrosfrö.

– Man planterar ett frö och skriver namn, datum och en förändring man vill plantera, förklarar MalinMatilda Allberg samtidigt som hon skriver ”jag vill göra en odlingslott på min gård” på sin lapp.

– Man kan komma tillbaka och se hur de gror. I slutet av utställningen hoppas jag att det sticker upp solrosstjälkar, fortsätter hon.

Efter utställningen hoppas MalinMatilda på att kunna plantera ut solrosorna på den odlingslott hon önskar till sin gård.

Utställningen ”Växande” går att se på Galleri S fram till 25 april.