Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besöksnäringen är en basnäring

Med vilken stolthet säger man inte att man är boende i region Jämtland Härjedalen, när man möter kraften i våra stora arrangemang.

I dagarna har vi i samband med World Cup i Skidskytte i Östersund genomfört ett Evenemangsforum för att spegla kraften i små och stora arrangemang i vår region.

Att lyssna till representanter för våra två stora kommande VM-arrangemang 2019, men också till arrangörer för Storsjöyran, skidarrangemang i Bruksvallarna, Fjällmaraton och så vidare, ökar på övertygelsen om hur viktigt det är att få acceptans för att besöksnäringen är en verklig basnäring som utvecklar hela landet.

Den här typen av arrangemang ökar attraktionskraften till regionen och visar på vår kompetens, innovationskraft och öppenhet.

Inte minst det senare är i sammanhanget oerhört viktigt där arrangemang av denna typ kan förtydliga vår vilja att vara en öppen region dit alla är välkomna på besök, för att finna en fristad, för att bosätta sig eller rent av starta en näringsverksamhet.

Stora som små arrangemang skapar attraktionskraft. När företagare, näringsliv, politik och utbildare gemensamt bejakar detta blir det också möjligt för besöksnäringen att växa till den regionala utvecklare den verkligen är.

Vi som finns på olika påverkansarenor fortsätter kampen för att en gång för alla få besöksnäringen accepterad som en verklig basnäring för hela landet.

Då blir det också tydligt och motiverat att statliga investeringar i form av bättre vägar, järnvägar och övrig infrastruktur inte enbart är kostsamt, utan en satsning som ger mångfalt tillbaka när våra arrangörer utvecklar näringen genom bättre stöd.

Arrangörerna kring idrott, festivaler och event sätter regionen på kartan.

Robert Uitto (S)

regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel