Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besöksnäringen avgörande för Vemdalen och Funäsfjällen

75 procent av all omsättning oavsett bransch inom destinationerna Vemdalen och Funäsfjällen härrör till besöksnäringen. Det visar utredningen ”Spridningseffekter i Turismnäringen” (SPRIT).

– Utredningen ger bra stöd för kommunens arbete med att skapa bra förutsättningar för den fortsatta utvecklingen. Den pekar också på vikten av att redan i planeringsarbetet väga in den stora betydelsen av en näring, säger Therese Kärngard, kommunstyrelsens ordförande (S) i Bergs kommun i ett pressmeddelande.

SPRIT-utredningen visar att besöksnäringen är en förutsättning för ett fungerande samhälle med både privat och offentlig service, infrastruktur och kommunikationer i Vemdalen och Funäsfjällen. Detta bekräftas även av företagen som graderar besöksnäringens betydelse som stor till helt avgörande till närmare 9 av 10 på en 10-gradig skala.

SPRIT-utredningen är genomförd av Lars Häreblad på Nordanalys i samarbete mellan Härjedalens och Bergs kommuner, Region Jämtland Härjedalen, Jämtland Härjedalen Turism och de berörda destinationerna via respektive destinationsbolag.