Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besticken turnerar världen runt

Hennes konstverk finns denna vecka att beskåda nere vid hamnen i Östersund. Hennes små bestick i halsband gör succé världen över.

Annons

På Hantverkstorget kan du denna vecka ta del av Slöjdyra, en yra där du själv kan skapa dig ett eget konstverk. Utbudet är stort. Du kan välja att arbeta med exempelvis metall, tyg eller glas.

På plats finns bland andra Katarina Widegren formgivare och konstnär, som just nu röner stor internationell framgång.

– Mina smycken är utställda i flera städer i Kina. Därefter ska de till Hong Kong för att sedan gå vidare till Montreal i Kanada och avslutningsvis Bryssel, säger hon.,

Katarinas konst tas emot med varm hand. Hennes bestick hängande i halsband funkar även i "pinnbrukandets" Kina.

– Jag blev nominerad att få ta del av den här utställningen och jag fick vara på plats under själva invigning. Verkligen jätteroligt, säger Katarina och tummar på sitt halsband.

Vad framgången kan innebära för framtiden kan hon inte riktigt avgöra i dag.

– Men att mina verk syns på flera olika ställen gör att uppmärksamheten på mig ökar och det kan ju ge något i framtiden, säger hon försiktigt.

Under Slöjdyran på Hamntorget får besökaren pröva på olika sätt att utrycka sig.

– Främst yngre besökare har nappat. Nålbildning var populärt, likaså luffarsmidet, säger Katarina Widegren.

Hantverkarna byts ut under veckan, så för att inte missa något gå dit varje dag.