Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvikelse hos Niklas Mattsson efter att tittarna blåsts på bästa åket: "Jäkligt trist att höra"

Artikel 2 av 3
Vinter-OS 2018: Snowboard
Visa alla artiklar

Niklas Mattsson var den ende svenske åkare som tog sig till final i slopestyle.
Då missade tittarna halva hans bästa åk då det var reklam i kanal 5.
– Det är ju jäkligt trist att höra, säger Mattsson till Sportbladet efter sin niondeplats i finalen.

För Niklas Mattsson var det "som en guldmedalj" att bara ta sig till OS-final i slopestyle.

Efter ett tungt förstaåk kom Mattssons bästa åk i det andra. Ett åk som tittarna knappt fick se.

På grund av reklam visades bara hälften av Mattssons andra åk, som resulterade i 74,71 poäng vilket räckte till en niondeplats, drygt tio poäng ifrån en pallplats.

Men halva åket missade alltså tittarna på grund av reklam i Kanal 5.

– Då är det jäkligt tråkigt att vi inte får den platsen. Jag tror folk är intresserade och tv är en viktig del av det för att vi ska växa och få folk att tycka om oss; att vi får synas och att de inte kapar oss. Nej, det är trist att det ska vara så här, säger Mattsson till Sportbladet.

Enligt Discoverys presschef sport, Daniel Lagerqvist, startade det andra åket före utsatt tid vilket ledde till att kanalen inte hann tillbaka till OS-backen i tid.

– Det är beklagligt. Det ska inte vara så. Vår ambition är så klart att aldrig visa reklam under pågående tävlingar förutom vid planerade pauser som till exempel power breaks under hockeyn, säger han.

Vann finalen gjorde den amerikanska jättetalangen Red Gerard som slog till med ett åk värt 87,16 poäng i sitt tredje åk vilket ledde till seger före den kanadensiska duon Max Parrot på 86 poäng och Mark McMorris på 85,20 poän.

► (+) Snowboardstjärnans udda uppladdning inför OS: "Måste göra det för att kunna prestera"