Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvikelse över svag ÖFK-insats

Inga poäng. Ett futtigt skott på mål under 90 minuter. Östersunds FK var inte nära att komma upp i nivå mot Varberg.

Två händelser i första halvlek satte tonen för mötet i Varberg. Först när hemmalagets storväxte forward Nsima Peter föll enkelt i den 14:e minuten. Kontakten med Tomas Peciar var lätt, Peter skrek och dök. Vlado Zlojutro slog in straffen som många hade svårt att förstå efteråt.

– Han går in i dueller över hela planen och står upp. Men i straffområdet ramlade han. Kan han väga 100 kilo? Han är verkligen hur stark som helst, säger ÖFK-kaptenen Brwa Nouri.

Tre minuter senare small det igen. ÖFK slarvade med att rensa undan en hörna och i andravågen kunde mittbacken Alexander Mellqvist trycka in 2–0 från nära håll.

– Jag tycker inte att de behöver jobba hårt för målen, säger Brwa Nouri besviket.

ÖFK gjorde ett par förändringar i startelvan jämfört med senast mot Sirius. Jamie Hopcutt var sjuk och Ammar Ahmed ställdes över till förmån för Fouad Bachirou. Taylor Morgan kom in på topp och ÖFK spelade för ovanlighetens skull med två utpräglade forwards, Morgan bredvid Emir Smajic. Alexis Mendiola gjorde sin första start sedan seriepremiären i Ljungskile.

Det gav ingen utdelning framåt. ÖFK hade ett enda avslut på mål under 90 minuter, ett högerskott från Dennis Widgren i magen på hemmamålvakten Peter Dahlberg.

– Tanken var att när vi spelade med Alexis skulle vi också ha forwards som han kunde slå bollar på. Men vi lyckades verkligen inte tillräckligt bra med att skapa chanser i dag, säger ÖFK:s manager Graham Potter.

Modou Barrow skrev kontrakt med Swansea dagen innan. Många tyckte förstås att han saknades i laget.

– Det är mest nu efteråt man tänker på det. Under och före matchen var det inget vi funderade på. Att dessutom Jamie insjuknade och inte kunde vara med var förstås inte optimalt ... men jag tycker vi har kvalitet för att göra det mycket bättre än så här. Vi får lära oss, säger Brwa Nouri.

Frustrationen var stor i ÖFK och assisterande managern Billy Reid visades upp på läktaren i andra halvlek.

ÖFK missade en chans att knappa in på topplagen och nu väntar ledigt i drygt två veckor. 15 september är det match igen, då i Landskrona.– Det är bara att satsa på de 24 poäng som är kvar att spela om, säger ÖFK-kaptenen Brwa Nouri.