Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besviken Yohio vill inte uttala sig

Yohio känner sig besviken och missförstådd efter skivsigneringen i Östersund.

Det skriver han i ett öppet brev som publiceras i Aftonbladet.

Han vill dock inte uttala sig till Östersunds-Posten.

Annons

"Att människor är så snabba att döma en människa på grund av vad som sägs, skrivs och påstås utan att på något sätt vara källkritiska och ta reda på sanningen, kan ge ofattbara konsekvenser. Vilket är precis vad som hänt de senaste dygnen i mitt fall. En vinklad sanning som genererar bottenlöst hat hos människor som inte var där och vet hur det gick till."

Så skriver Yohio bland annat i det offentliga brevet, som publicerats i Aftonbladet och på hans offentliga Facebook-sida.

Allt började med en insändare i ÖP efter Yohios framträdande och efterföljande skivsigneringen i Östersund i lördags. En förälder var besviken då de två barnen nekats autografer av sin stora idol eftersom han bara signerade köpta Yohio-prylar. Barnen i fråga hade med sig vanliga skrivblock.

Responsen blev enorm och insändaren kommenterades flitigt på ÖP:s hemsida.

Men Yohio vill inte bemöta läsarna i länet.

– Du kan be föräldern som skrev insändaren att ringa mig, säger Yohios manager, tillika pappa, Tommy Rehn.

Tommy Rehn ser ingen anledning till att Yohio skulle skicka det öppna brevet till länets läsare.

– Om det bara hade varit i ÖP är det en grej, men nu blev det en riksgrej och då är det viktigt att skicka till riks, säger han.

I en av kommentarerna till insändaren skriver ytterligare en förälder om hur Yohio nekade att skriva en hälsning till en cancersjuk flicka, trots att flickans styvsyster köpt en cd. Kommentaren uppmärksammades av Expressen som skrev en artikel om hur den cancersjuka flickan nekades en hälsning av sin stora Idol.

I artikelkommentarerna riktades hätsk kritik mot sångaren. I det öppna brevet ger Yohio sin förklaring till varför han nekade till hälsningen:

"Under signeringen i Östersund i lördags skedde ett missförstånd då jag i det stressiga tumultet inte uppfattade att en flickas syster låg på sjukhus i cancer, och nekade då en hälsning på grund av den enorma folkmassan och tidspressen jag jobbade under".

Yohio tog personligen kontakt med den sjuka flickan och hennes familj och kompenserade för den uteblivna hälsningen. Men näthatet fortsatte.

• Hur har veckan varit?

– Jag vill inte göra någon intervju. Be föräldern ringa till mig, den knuten är inte löst ännu, säger Tommy Rehn.

Fler skivsigneringar liknande den i Östersund är inbokade för Yohio de kommande veckorna. Närmast ska han besöka Valbo på lördag.

Enligt Expressen i dag ska Yohios turné avbrytas på grund av säkerhetsskäl, men de uppgifterna dementeras av Tommy Rehn.

– Vi har inte ställt in någonting. Vi ska till Valbo i helgen och Löddeköpinge nästa lördag.

• Kommer ni ändra strategi vad gäller autografskrivandet?

– Det är inte jag som kan svara på det. Men jag vill inte svara på några frågor. Be föräldern ringa mig.