Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betongelement får ny vd

SCF Betongelement AB i Strömsund får en ny vd, 55-årige Fred Liljegren från Strömsund.

– Det känns både spännande och lite gruvsamt, det måste jag erkänna.
Det är i samband med företagets bolagsstämma 11 mars som han efterträder den tillförordnade vd:n Maj-Britt Ringvall.
I takt med en vikande orderingång har SCF Betongelement krympt, från drygt 150 anställda strax före jul till cirka 120 just nu och till 90 en vecka in i mars.
Fred Liljegren hoppas att det därefter ska stabilisera sig med hjälp av den stororder som ÖP tidigare berättat om och som är värd 132 miljoner kronor.
Med start under våren och i 20 månader framåt ska SCF Betonglement leverera kompletta husstommar och fasader till bygget av två hyreshus med sammanlagt 260 lägenheter på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Fred Liljegren säger att det ger de 90 anställda mellan 45 och 50 procent av full sysselsättning under byggtiden fram till slutet av 2010 eller början av 2011.
– Det är en bra rot att stå på. Men vi jagar hela tiden för att få flera jobb. Och det finns en hel del som det räknas på.
Fred Liljegren har varit anställd av betongföretaget sedan 1984 och är nu chef för fabrik 2, väggfabriken.
Han är också en av fyra små minoritetsägare som vardera har 2,25 procent av aktierna i företaget. Huvudägaren Attacus Invest AB har 91 procent av aktierna.