Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betydelselös seger för Hogdal

Ytterhogdals IK blir kvar i fyran nästa år trots seger med 4–2 i sista kvalmatchen mot Alnö.
Men truppen inför nästa år har redan börjat ta form – och succétränaren Ben Smith blir kvar.
– Det betyder väldigt mycket att få ha honom kvar, säger en nöjd Leif Nilsson, styrelseledamot YIK.

Sista hemmamatchen för året på Svedjevallen i Ytterhogdal spelades i kallt men soligt senhöstväder på lördagen. Till skillnad från de flesta andra av Ytterhogdals matcher i år så var det motståndarna Alnö från Sundsvall som dominerade spelet inledningsvis.

Hemmalaget uppträdde tafatt och oinspirerat. Men tack vare målvakten Brad Roper (en av årets bäst bevarade hemligheter i Fotbollsjämtland) och ett sällsynt uddlöst Alnöanfall så höll YIK tätt bakåt.

Trots spelmässigt underläge så tog YIK ledningen i mitten av första halvlek via utmärkte anfallaren Troy Pennycooke-Morgan. När Alnö några minuter senare via Patrik Kerttu kvitterade så var känslan att Alnö helt skulle ta över. Men ett mål från Vitalii Rudii innebar att YIK kunde gå till halvtidsvila med en 2–1-ledning.

Bara några minuter in i andra halvlek kvitterade Alnö via Marcus Vestin till 2–2. Men YIK började ta över mer och mer av spelet.

I 63:e matchminuten gjorde långe och gänglige Bogdan Smishko 3-2 till hemmalaget efter ett läckert förarbete och inlägg av Troy Pennycooke-Morgan på högerkanten strax utanför straffområdet.

Samme Pennycooke-Morgan som bara tre minuter senare bröt sig loss från Alnöförsvararna och slog in slutresultatet 4–2.

Segern innebar att YIK slutar som tvåa i kvalserien efter segrarna Friska Viljor som får den enda platsen i nästa års division tre.

Men YIK ser ut att gå en ljus framtid till mötes. Leif Nilsson avslöjar att både hyllade tränaren Ben Smith och stora delar av årets trupp blir kvar.

– De flesta av grabbarna blir kvar nästa år, säger Leif Nilsson.

Ben Smith berättar att skyttekungen Troy Pennycooke-Morgan är en av de som redan är klar för nästa år. Däremot så ser det ut som om Jonas Thern-kopian Ross Gardner stannar i England.

– Om jag inte kan övertala honom då. Man vet aldrig, säger Ben Smith.

– Jag är trots allt väldigt nöjd med vår säsong. Målet var att bli topp fyra och det klarade vi med marginal.