Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beväpnad polis stoppade tåg från Storlien

Beväpnad Norsk polis tog sig ombord på tåget från Storlien när det passerade Hell klockan 10.38 i söndags förmiddag. En så kallad målinriktad kontroll genomfördes men polisen meddelar att man inte hittade något allvarligt.

Annons

Det var på söndagsförmiddagen som beväpnad Norsk polis mötte det ankommande tåget från Storlien vid stationen i Hell. På grund av det rådande terrorhotet med förhöjd säkerhet i hela Norge gick man ombord på tåget och gjorde vad man kallar för en riktad kontroll av passagerarna som befann sig på tåget.

– Det gick bra, jag har inte fått respons om oegentligheter vid kontrollen, säger Jan Birger Jakobsen, stabschef för Nord-Tröndelags polisdistrikt till Adressavisen.

Han vill inte vidare gå in i detalj på vad polisen menar med riktade kontroller.

– Det är inte så att alla passagerare blir kontrollerade utan det är målinriktade kontroller som blir utförda, både på tågstationer och på flygplatser.

Även om den Norska säkerhetspolisen gick ut och tonade ner terrorhotet en aning under söndagen meddelar Tröndelagspolisen att man tänker fortsätta med sina målinriktade kontroller tills dess att man får besked från centralt håll om att det inte längre är nödvändigt.

– Det har kommunicerats brett i media om situationen i landet och i det avseendet tror jag att ingen blir förvånad över att sådana här kontroller äger rum. Vi har inte fått in några reaktioner från passagerare, säger stabschefen Jan Birger Jakobsen.