Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevara Thomée för framtiden

I 130 år har ångaren Thomée trafikerat Storsjön. Båten är den sista representanten för den ångbåtsflotta som ända in på mitten av 1900-talet bedrev passagerar- och godstrafik till orterna runt Storsjön med Östersunds hamn som bas.

Båten har därför en intressant historia och har också K-märkts av Statens maritima museer som ett kulturhistoriskt värdefullt fartyg.

För Östersundsborna har Thomée i alla tider också varit ett omtyckt inslag i stadsbilden och under årtionden var båtens Storsjöturer en uppskattad del av kommunens turistutbud.

För bilden av Östersund är det viktigt att ta tillvara och visa upp stadens historia. Thomée är en del av den historien.

Förhoppningen är därför att kommunen tar sitt ansvar som ägare och medverkar till att på något sätt bevara den kulturhistoriskt intressanta Thomée för framtiden. Därigenom kan kopplingen till den en gång så betydelsefulla ångbåtsepoken bibehållas.

Peter Berg, Lennart Sundström

föreningen Gamla Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel