Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biblioteket på sjukhuset monteras ned

På Östersunds sjukhus pågår för fullt och i det tysta nedmonteringen av det ynkliga lilla utbud av "kultur" som erbjuds.

Jag har arbetat större delen av mitt liv inom landstinget och på Östersunds sjukhus och ser till min stora besvikelse hur man successivt plockat bort den lilla oas, det andningshål vi har haft centralt beläget för en stor del anställda, anhöriga och övriga besökare.

För några år sedan tog man bort den skönlitterära delen i biblioteket för att det skulle ges plats åt läkarnas litteratur, och biblioteket bytte då namn till det Medicinska biblioteket.

Nu om någon vecka ska hela biblioteket förpassas till plan 1 i sjukgymnastikens lokaler där biblioteket endast tillfälligt ska inrymmas på obestämd tid. Om det blir något läserum därnere är oklart.

Som personal i vården har jag sett hur både inneliggande patienter, anhöriga och tillfälliga besökare varje dag kunnat besöka biblioteket och låna en bok eller sitta i läserummet och läsa en dagstidning eller en tidskrift.

Jag har tillsammans med många andra anställda kunnat glädja mig åt att tillbringa en del av lunchrasten i bibliotekets läserum. Denna möjlighet försvinner nu helt och hållet.

Vilken av oss hinner med att åka hissen till plan 1 och där gå i den långa kulverten till biblioteket? Jämtlands län är ett glesbygdslän med långa resor och lång väntan för dagpatienter och deras anhöriga. Vilka besökare kommer att hitta dit ner?

Hela ombyggnaden av entréplanet är något som sker i det tysta utan större information till allmänhet och anställda. Jag tycker att det är märkligt att vissa grupper enbart ska bestämma hur hela entréhallen på sjukhuset ska användas och placeras.

Anställd i landstinget sedan 1994

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel