Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bidra till musikhjälpen och få en friskare kropp

Under veckan kör Idrottsvetarna på Mittuniversitet en aktivitetsvecka och samlar in pengar till musikhjälpen.

De började redan i måndags kväll. Det är Idrottsvetarna som går sitt tredje och sista år som gör insamlingen "Träna för morsan" en underinsamling till Musikhjälpen. Måndag till fredag kan vem som helst med alla möjliga tänkbara tränings–eller massagebehov ta chansen att boka en tid hos Sanna, Mirko eller Andreas och avgifterna går oavkortat till Musikhjälpen.

• Varför just Musikhjälpen?

– Vi har alltid engagerat oss i musikhjälpen, men nu ville vi göra något eget, säger Sanna.

– Vi har pratat om det här tidigare men då kände vi att vi inte var tillräckligt kunniga än. Det var egentligen för fem veckor sedan vi bestämde att nu kör vi. Musikhjälpen är något vi tittat och lyssnat på mycket tidigare och jag tycker att det är ett grymt koncept, säger Mirko.

Mirko fortsätter med att det är väldigt speciellt med något som får hela Sverige att under en vecka enas och jobba för en gemensam sak. Nu har han, Sanna och Andreas tillsammans med resten av deras klass satt ihop ett veckoprogram.

– Vi ska erbjuda det som vi är bra på helt enkelt. Det som vi lär oss på universitetet. Persolig träning, massage och skidteknik. Det är mellan måndag och fredag och sedan avslutar vi med en föreläsning klockan 13 på lördag som handlar om graviditet och träning, säger Sanna.

Man ringer alltså till Sanna Lind Forsman för att boka tid för massage, Mirko Mandic för ett träningspass, för att prata träningsupplägg eller boka in sig på föreläsningen och Andreas Kårström för att lära sig mer om skidteknik. Kostnaden för aktiviteterna går till musikhjälpen. Och alla är välkomna.

– Ju större spannet är desto roligare. Det är egentligen flera delar i det här. Dels är det ett sätt att samla in pengar. Men vi testar också oss själv i våra kunskaper. Du kan inte träna en 18- åring och en 65- åring på samma sätt till exempel. Men vi vill också visa att det här programmet finns och hur kompetenta vi är, säger Mirko.

Mirko och Sanna poängterar att det går bra att ringa och boka in tider för aktiviteterna när som helst under dagen. Själva aktiviteterna pågår sedan mellan 17 och 21.

Det finns pass kvar att boka under onsdag, torsdag och fredag kväll. Men också många platser kvar till föreläsningen.

• Varför är det viktigt att engagera sig?

– För att vi har det så pass bra i det här landet. Vi får gå på en utbildning och får göra precis det vi vill och vi får hjälp av studiestöd och studielån. Men det finns människor som inte ens har nog bra sjukvård för att överleva en graviditet. Kan man göra något så bör man göra något, säger Sanna.

Mirko håller med och tillägger;

– Vi har också gjort det här på ett sätt som gör att det inte krävs mycket av allmänheten för att göra något. De får egentligen mer tillbaka än vad de ger. De bidrar samtidigt som de investerar i sig själva.

Vill man skänka en slant och stödja deras, och musikhjälpens insamling, men inte gå på någon av aktiviteterna, kan man också skicka ett bidag direkt till själva insamlingskassan. För mer information kan du besöka deras facebooksida; www.facebook.com/tranaformorsan

Artikeln kommer från tidningen 100 % Östersund.