Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bidragen ska ses över

Annons

Sisu Idrottsutbildarna Jämtland Härjedalen undrar varför de inte får något regionalt stöd från regionförbundet.

Sisu har tidigare inte omfattats av folkbildningsförordningen och har därför inte varit berättigade till stöd inom studieförbundens ramanslag.

När den nya folkbildningsförordningen nu trädde i kraft 1 juni, står det klart att Sisu har samma uppdrag som övriga studieförbund.

Studieförbundens anslag prövas av Folkbildningsrådet utifrån gällande kriterier. Sisu har däremot haft ett stort stöd direkt från Utbildningsdepartementet och är därför garanterade ett statligt stöd, i dag cirka 160 miljoner kronor.

Regionförbundet Jämtlands län prövar fortlöpande att bidragsgivningen når sina syften. I demokratisk anda kommer därför regionförbundet att särskilt se över nuvarande fördelning till berättigade organisationer inom organisationsanslagets ram för att säkerställa att bidragen ger bästa effekt.

I den översynen kommer nu även frågetecknen kring Sisu att ses över.

Regionförbundets stöd till organisationslivet ska dock ha en utjämnande effekt i länet och därför stöttar vi olika verksamheter brett.

Till exempel får Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund cirka 2 miljoner kronor i regionalt anslag, bland annat för administration samt ledar- och utbildningsverksamhet, som även det kommer Sisu till del, bland många andra idrottsorganisationer.

Det innebär att idrotten i länet får ett omfattande stöd för sin verksamhet, där Sisu på ett förtjänstfullt sätt bedriver utbildnings- och bildningsverksamhet riktad mot idrottsrörelsen.

Robert Uitto (S)

regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel