Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biff med tomat

Dagens middagstips.

4 personer

20 minuter

600 g nötkött, biff eller lövbiff

1 påse wokgrönsaker, cirka 550 gram

1 rödlök

3 msk konc. tomatpuré

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

2 dl vatten

1 msk rödvinsvinäger

1 msk socker

rapsolja

salt och svartpeppar

Att äta till:

ris

isbergssallad

Gör så här:

1. Strimla köttet. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Hetta upp en vid panna och stek köttstrimlorna i enbart olja i en drygt minut.

2. Ta upp köttet och sätt tillbaka pannan på spisen. Tillsätt lite mer olja och stek wokgrönsaker och lökklyftor en dryg minut. Klicka i tomatpuré och strö över buljongpulver samt tillsätt vatten, rödvinsvinäger och socker. Blanda varsamt.

3. Vänd ner köttet i pannan och låt allt bli riktigt varmt. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med ris och grovt riven isbergssallad.