Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BIK behöver hitta stilen

Efter en tuff helg försöker Brunflo IK slicka såren.

– Vi behöver känna trygghet. Det ger inga bra signaler när spelare lämnar, säger målvakten Stefan Berglund.

Målvakten, ny från Sollefteå inför säsongen, kunde inte vara med på helgens tuffa bortaturné där det blev förluster mot Kalix och Kiruna.

– Nej, jag har varit sjuk en tid och äter penicillin en vecka till. På måndag ska jag kunna vara med igen, säger Stefan Berglund, som vittnar om en jobbig start på säsongen.

– Vi har redan en ung trupp, och nu har laget bara blivit tunnare och tunnare. Vi behöver alla spelare vi kan tillgå. Man får inget gratis i vår situation.

Senast var det kaptenen Kristoffer Pihlqvist som bröt kontraktet med Brunflo och skrev på för Olofström i F-serien. Samtidigt lämnade forwarden Gabriel Johansson.

En spelare som glädjande nog är tillbaka är backen Niclas Frahmer.

20-åringen, som senast var kapten i Växjös J20-lag, var med om en våldsam bilolycka strax innan säsongen.

Efter två månaders frånvaro är han äntligen tillbaka på isen.

– Det var så roligt att vara med igen, säger Frahmer, som fick begränsad istid i de två första perioderna mot Kalix, men sedan spelade för fullt.

– Tajmingen sitter faktiskt där jag och känner mig bekväm med pucken. Det är konditionen som behövs nu, säger han.

Niclas Frahmer är inte orolig över någon press, vare sig mot honom eller laget som helhet i det jobbiga tabelläget.

– Jag ska vara en spelande back och producera, så den pressen är en vana för mig, säger Niclas Frahmer.

Hur ska ni producera bättre som lag då?

– Jag tror det var bra att vi fick in Sebastian Magnusson. Han har spelat med både mig och Anton Grenholm i Växjö. För mig är han en sniper, en sådan där spelare som sätter pucken när han får chansen. Förhoppningsvis lossnar det för honom.

– Det är målskytte vi behöver i vårt lag. Det var trist att Kristoffer lämnade, för han kunde bidra med just det. Han hade behövts, men vi kan inte hänga upp oss på en enda spelare heller.