Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bikinis, korsetter och slipsar vajar i vinden

Det är livat i Krokom den här veckan. Det har Ingrid Aronsson, Karin Rickardsson, EivorComén och de andra damerna i "Brodöserna" sett till.

I morgon drar Krokoms kulturvecka i gång, men redan i morse möttes kommunpolitiker och centrumbesökare av 37 färgglada vimplar som fladdrade i vinden utanför kommunhuset.

– Förra året gjorde vi Livet i Krokom. I år ville vi göra någonting annat och då kom vi på att vi skulledekorera kring Kommunhuset och kalla det för Livat i Krokom, berättar Ingrid Aronsson som är en av fem kvinnor i den kommitté som tagit fram idén till Livat i Krokom.

Från början var tanken att de skulle pryda fasaden, men den idén bantades snabbt ner till att bli vimplar i stället. Annars skulle det bli för stort projekt att få upp konstverket.

– Vi ville göra någonting som vi klarar själva, säger Ingrid Aronsson.

Vimplarna sattes upp i hemlighet kvällen innan och en som blev glatt överraskad när hon kom till jobbet var Maria Söderberg.

– Jag blev så glad! Jag visste ingenting, men Kulturveckan brukar innehålla lite överraskningar och happenings, säger hon samtidigt som hon fotar både brodöser och vimplar.

Färg, form och budskap har varit helt fritt och bland vimplarna finns barnvimplar, bikinivimplar, vimplar med budskap om Kälom, en slipsvimpel, en korsettvimpel och mycket mer. Materialet i vimplarna är återbruk och någons mosters handdukar blandas med någon annans gamla jeans, nattlinnen och förkläden. Den enda begränsningen var måttet på vimpeln, annars har deltagarna haft helt fria händer.

Kvinnorna som bidragit med vimplar kommer från olika delar av Krokoms kommun.

Om man inte har haft vägarna förbi kommunhuset i Krokom än så hänger vimplarna kvar under hela Krokoms Kulturvecka.

– Eller så länge vädret tillåter, säger Ingrid Aronsson.