Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilar frontalkrockade i Vemdalen

Två bilar frontalkrockade strax före klockan 9.30 i dag på vägen mellan Vemdalen och Vemdalsskalet. Sex personer var inblandade i olyckan, två av dem barn.

– Det var glashalt på vägen, säger ett vittne.

De två bilarna frontalkrockade på väg 315, precis i utkanten av Vemdalen mot Vemdalsskalet, i kurvan vid Kramo på en vägsträcka där det är 70 kilometer i timmen.
Fyra ambulanser och en helikopter kallades till platsen och alla sex fördes till Östersunds sjukhus, berättar Lars Nyman, inre befäl på räddningsjänsten. Enligt en första bedömning var tre personer allvarligt skadade.
– Jag var fjärde bil på platsen. På den enda bilen var fronten helt intryckt och den andra hade också stora skador, berättar ett vittne som kom till platsen precis efter krocken.
– Jag tog med mig täcken ur bilen och gick fram för jag vet att om någon är chockad är det bra med värme. Jag pratade med de två som satt i den ena bilen och de kunde prata men var chockade. Sedan kom ambulansen och då backade jag.
Hur var väglaget?
– Det var glashalt. Jag hade väghyveln precis bakom mig men den gör inte så stor skillnad eftersom isen är så hård nu, säger vittnet.
Under räddningsarbetet var vägen stängd men trafiken kunde ledas om via en mindre sidoväg. Strax efter elva bärgades bilarna och vägen öppnades igen.
– Jag såg några som körde förbi olyckan utan att stanna. Det tycker jag är väldigt fel, säger vittnet till tidningen.

Hur läget är för de skadade är oklart. Östersunds sjukhus kan inte lämna någon bulletin om de skadade.