Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilbaobackens hyllning: "ÖFK såg ut som Barça"

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Det blev oavgjort i första mötet mellan ÖFK och Bilbao.
Efteråt var det spanska laget imponerade.
– Östersund såg ut som Barça. Vi blev chockade av nivån de spelade på, säger backen Eneko Boveda enligt El Desmarque.

På torsdag kväll är det dags för omgång fyra i Europa Leagues gruppspel och för ÖFK väntar en resa till Bilbao för möte nummer två med Athletic Club.

Det första mötet slutade 2–2 på Jämtkraft Arena och det oavgjorda resultatet gör att ÖFK leder gruppen en poäng före Zorja medan Bilbao är ytterligare fyra poäng bakom på trejdeplatsen.

Något som gör att Bilbao i princip måste ta tre poäng för att ha chans på att ta sig vidare och tränaren José Angel Ziganda har kallat matchen för "en final".

Backen Eneko Boveda hyllar nu motståndet från Östersund, genom att jämföra dem med den spanska jätten Barcelona.

– Östersund såg ut som Barça. Vi blev chockade av nivån de spelade på, säger Eneko Boveda enligt El Desmarque.

På tal om Barcelona så mötte Athletic just Barcelona under förra helgen och förlorade med 0–2. Men Boveda hoppas att laget kan ta med sig insatsen trots förlusten.

– Det är möjligt att vår insats mot Barcelona kan vara starten på något positivt, säger Boveda som menar att man trots förlusten gjorde en bra match.

För Plus-kunder: Kindberg berättar historien om hur Potter värvades: "Beklagade mig våldsamt över alla dåliga tränare jag värvat"

För Plus-kunder: Från division 4 till allsvenskan på tre år: "Kommer aldrig glömma mina två år i FV"

Läs också: En omgång återstår – så tar sig ÖFK till ett nytt Europaäventyr