Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilbolaget Café flyttar till centrum – ny satsning på innergård på Prästgatan

Ett av Östersunds mest välrenommerade caféer flyttar. Bilbolagets Café tar steget från Odenskog till centrum. Till en av innergårdarna vid gågatan.

Flytten går i sommar till en av innergårdarna längs Prästgatan, där fastighetsägaren Diös ska bygga om gårdshus och innergård. Kvarteret ligger i hörnet Prästgatan-Hamngatan med adressen är Prästgatan 40.

Här blir inte bara bli café utan här ska också kafferosteri, korvdeli, orangeri, kommunikationsbyrå, galleri och arbetsplatser med möteslokaler finnas, enligt Diös.

– Ambitionerna är höga. Vi vill vara en mötesplats för invånare och företag i Östersundm men också för en internationell publik, säger Manne Mosten.

Han driver Bilbolagets café, är matambassadör och en av initiativtagarna.

Största hyresgästen på innergården blir kommunikationsbyrån Grand North, före detta Syre.

Legendariska konfekt- och kaffebutiken Telogott med ursprung i radio- och tv-affären Telo kommer att vara en del omvandlingen. Butiken som startades av Mostensfamiljen kommer att byggas om.

--

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s, LTZ:s eller TH:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

TH:s iPhone-app

TH:s Android-app