Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Laddade skyttar sköt skarpt i Hallviken

/

På lördagen samlades länets skarpaste skyttar i Hallviken för att göra upp om priserna i Landbys cup. När krutröken hade lagt sig över jaktstigen var 11-åriga Alice Andersson en av säsongens stora segrare.

Annons

När jaktskyttetävlingen Landbys cup arrangerade sin säsongsfinal på lördagen var ställde över 130 deltagare upp sig i solen för att visa prov på sina vapenfärdigheter.

I tävlingen, som var den sista av sju deltävlingar, var det flera av skyttarna som fortfarande hade chans på totalsegern i sina respektive klasser och koncentrationen låg tung över jaktstigen.

Funktionären Nils Georg Jonsson har vigt många års engagemang åt det jämtländska jaktskyttet och gläds över hur populärt det är ute i bygderna.

– Det är människorna och gemenskapen som drar. Att hela familjer är med på tävlingarna och att det kommer nya, duktiga skyttar hela tiden, säger han.

Bland de tävlande fanns allt från tunga internationella namn, som Emil Martinsson med flera internationella mästerskapsmedaljer på sin meritlista, till nya stjärnskott som 11-åriga Alice Andersson.

Hon hade chansen att ta hem hela cupsegern i sin klass, junior med stöd, och tog den också efter en nervkittlande särskjutning mot William Grip och Leo Lindström.

Joel Edin, 4, följer med sin pappa på tävlingen och är beväpnad med ett leksaksgevär. Men det är bara i år det. I alla fall om man frågar honom själv, för nästa år tänker han tävla.

– Jag längtar att följa med mamma och pappa och få skjuta själv, säger han.

Annons