Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildfantasi

En dikt av Britt G Hallqvist kan resultera i 30 helt olika bilder beroende på vem som gör den.
Det visar en utställning som öppnar i dag på Hackås Maskin & Kultur.

Annons

Det är de 30 medlemmarna i Hackås Bildskola som under året gått hos Maud Hedén Wikander som nu visar resultatet av årets ansträngningar och där bildsättningen av den tolkade dikten möter besökaren i entrén.

Tre grupper med kvinnor, män respektive unga har veckovis gått hos Maud och i många fall fått just uppgifter att illustrera och bildsätta bestämda ämnen.

Skolan drivs nu för 17:e året i rad och deltagarna kommer från såväl Kövra och Östersund som Hackås.

– Jag är särskilt glad för att vi numera har deltagare som inte alltid varit vana att se eller göra bilder och inte heller besökt många gallerier, men som blivit intresserade hos oss.

Och fantasierna har uppenbarligen sprudlat, här finns allt från naturalistiska porträtt till pingviner som dricker ping-vin, snurrande självporträtt och mycket annat.

Eleverna har genom åren även testat uttryck från olika konsthistoriska epoker. Herrarna har nått barocken medan damerna är framme vid modernismen.