Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilen glöms när julstress slår till

Julstressen gör en del så jäktade att de till och med glömmer bort var de ställt bilen. Enligt ett försäkringsbolag är den typiska kunden som "tappar bort" sin bil en stressad trebarnsfar i Stockholm med nyare bil.(TT)

Ett stort försäkringsbolag fick i december i fjol in ett 30-tal stöldanmälningar av bilar. Det visade sig att var femte i själva verket bara var bortglömd av ägaren, som i de allra flesta fall själv upptäckte fadäsen och skamset fick ta tillbaka sin anmälan. Under året i övrigt var bara var tolfte bil felaktigt stöldanmäld.

Enligt försäkringsbolagets motorskadechef är den typiska kunden som "tappar bort" sin bil en stressad trebarnsfar i Stockholm som kör en nyare bil.

Hur kan man glömma bort var man ställt bilen? Tja, listan på förklaringar är ganska lång. Någon glömmer att man hade bilen till julfesten och tog taxi hem. En annan skjutsade barnen till skolans luciauppträdande och tog bussen till jobbet efteråt. Flera besök vid samma köpcentrum ledde till att parkeringarna blandades samman. Och så vidare.

Fenomenet bilglömska toppar i december från år till år och slutsatsen är att julstress ligger bakom. Andra försäkringsbolag som TT talat med bekräftar bilden, men understryker att det handlar om mycket få fall.